tiistai 25. kesäkuuta 2013

Perin Jäsennäyttely / Hellää Vierasta Taloa

Suosittelen käymään katsomassa Perin jäsennäyttelyä Hellää Vierasta Taloa,Valokuvakeskus Perissä - Itäinen Rantakatu 38, Turku. Itse kävin katsomassa kyseisen näyttelyn pari viikkoa takaperin näyttelyn avajaisten aikaan ja oli useita mielenkiintoisia ja kauniita töitä, joista parista lisäsinkin kuvat. Olisin voinut ottaa kuvat melkein kaikista töistä mutta parempi että käytte itse ne katsastamassa, eli jos ootte Turun suunnalla liikkumassa niin tää kannattaa ehdottomasti käydä katsastamassa! Aihe oli myös todella mielenkiintoinen:

"Rakkaus on inspiroinut taiteilijoita kautta aikojen. Rakkauden osoituksena on syntynyt lukemattomasti lauluja, maalauksia ja kokonaisia elämäntöitä.
Miten rakkaus ilmenee valokuvassa?
Valokuvakeskus Perin jäsennäyttelyssä etsitään rakkauden maisemia. Missä rakkautta voi kohdata? Millaisia polkuja se kulkee? Miltä rakkaus maistuu, tuntuu tai kuulostaa?

Perin kuratoima ja tuottama näyttely kytkeytyy Wäinö Aaltosen museon kesänäyttelyn Rakkaus-teemaan. Näyttely muodostuu Mauro Farinaksen, Mari Hokkasen, Riitta Järvelän, Hanna Koikkalaisen, Päivi Koskisen, Teemu Lehmusruusun, Tuomas Linnan, Okko Pöyliön, Timo Saarelman, Nanna Saarhelon, Aino Vuokolan ja Otto-Ville Väätäisen teoksista.

Näyttelyn taiteilijat pohtivat teemaa ja teoksiaan mm seuraavin sanoin:

Rakkaus on itsensä likoon laittamista rohkeasti ja samalla piileskelevää ujoutta. Rakkauden kokemus antaa merkityksen elämälle, ilman rakkautta on latteaa. - Mari Hokkanen

Rakkaus on tunne. Se tuntuu kehossa väkevänä, raastavana, huumaavana ja pulppuavana. Jotakin kivun kaltaista siihen myös liittyy. Varsinkin kun se loppuu. - Hanna Koikkalainen

Suurimmat rakkauden kokemukset ovat minulle hetkiä, joissa tuntee erityislaatuisen yhteyden toiseen. Toinen voi olla yhtälailla maisema, tila, asia tai toinen ihminen. - Otto-Ville Väätäinen

Rakkaus on kaikesta huolimatta universaalia, oli se sitten heteroiden tai homojen välistä -tai jotakin siltä väliltä. - Timo Saarelma

Näyttelytilan voi kokea puun tuoksuisena itämaisena oppihuoneena, johon voi asettua kuuntelemaan ja tutkiskelemaan satoja vuosia vanhaan rakkauden taitoon liittyviä näkökulmia. Pääosassa on aika, jonka rakkauden työ vaatii. - Teemu Lehmusruusu"

Facebook event löytyy tästä, ja kuvia on mahdollista käydä katsomassa elokuun 11. päivään asti!
Onko teistä joku jo käynyt katsomassa kyseisen näyttelyn ja mitä piditte/mikä oli teidän suosikkinne?

Heitän tähän loppuun vielä bändin, jonka keikalle eksyin sattumalta Lontoossa parisen vuotta sitten. Biisi, sekä video kannattaa tsekata.Ei kommentteja: