sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Finnish Musicians You Should Listen To


Suomessa tiedetään liian vähän hyvistä kotimaisista artisteista, joten ajattelin tehdä postauksen jossa esittelen muutaman artistin, jotka eivät ole mielestäni saaneet ansaitsemaansa tunnettavuutta. Magenta Skycode näistä on useimmille varmasti kyllä tuttu bändi entuudestaan, mutta jollei, niin kehotan tutustumaan!

Sans Parade soi jättimäisessä äänimaisemassa, mutta biisien punainen lanka on silti laulumelodioissa.
Yournalist on turkulainen supertrio, jossa rock kohtaa popin ja häpeilemätön hyväntuulisuus pöyhkeät progevaikutteet. Yakuzi Pato on noin viiden nuoren miehen rytmiorkesteri. Instrumentaali-äänimaisemat luodaan kera akustisten kitaroin, bassoin ja perkussioin, maustaen pelkistettyä tunnelmaa kellopelein ja analogimallintavilla muljuttimilla. Laura Moision folkia, bluesia ja vanhaa iskelmää sekoittavissa kappaleissaan omintakeiset sanoitukset yhdistyvät pettämättömään melodiatajuun. Markus Perttulan kuiskauksesta ja hellästä falsetista suoraan tuskanhuutoon sielukkaasti soiva lauluääni pysäyttää, ja hänen musiikkinsa on kaunista ja rajua.

Jos myös blues kolahtaa, niin kannattaa tsekata ehdottomasti tsekata turkulainen yhtye nimeltä The Bluesbakers! Bändien nimiä klikkaamalla pääset heidän facebook sivulleen tutustumaan heihin lisää.


Ei kommentteja: