torstai 23. lokakuuta 2014

Finnish Musicians You Should Listen To, Part 2


Suomessa tiedetään liian vähän hyvistä kotimaisista artisteista, joten ajattelin tehdä postauksen jossa esittelen neljä kovaa kotikaupungistani Turusta kotoisin olevaa bändiä, jotka eivät ole mielestäni saaneet ansaitsemaansa tunnettavuutta. Magenta Skycode näistä on useimmille varmasti kyllä tuttu bändi, mutta jollei, niin kehotan tutustumaan! 


1. Sans Parade

"Tässä vastaajina laulaja/lauluntekijä Markus Perttula, yhtyeen toinen lauluntekijä Jani Lehto, sekä kolmas kantava voima, multi-instrumentalisti Pekka Tuppurainen. Sans Paraden soundimaailman ovat luoneet Jani ja Pekka ja sitä toteuttamassa albumilla on kaiken kaikkiaan kahdeksan eri soittajaa. Vaikka Sans Parade soi jättimäisessä äänimaisemassa, biisien punainen lanka on silti laulumelodioissa. Bändistä puhuessa ei voi olla mainitsematta Sigur Rósin ilmiselvää vaikutusta sovituksiin. Silti Sans Parade onnistuu uskottelemaan, että tietoisen valtava musiikki voi sittenkin tuntua vielä joltain."

Bändin Facebook sivulle pääset tästä!
2. Yournalist

"Yournalist on turkulainen supertrio, jossa rock kohtaa popin ja häpeilemätön hyväntuulisuus pöyhkeät progevaikutteet. Muista yhtyeistään tutut turkulaispopparit soittavat hillittömällä asenteella ja tekevät sanojensa mukaan musiikkia ennakkoluulottomille ihmisille, jotka ovat kyllästyneet tylsyyteen. Debyyttialbumi Horror And Terror:ilta löytyy genrerajoja rikkovia kappaleita, joita leimaa - samoin kuin yhtyeen keikkoja - tarkkaan suunniteltu hallitsematon kaaos. Yhtye on tuottanut albumin itse ja sen on miksannut kalifornialainen huippumiksaaja Sylvia Massy, joka on työskennellyt aiemmin mm. Toolin ja Princen kanssa. Albumin julkaisi Drink Tonight Records."

Bändin Facebook -sivulle pääset tästä!
3. Magenta Skycode 

Magenta Skycode on yksi Suomen tunnetuimpia indie bändejä. Yhtyeen pääjäsen on moniosaaja Jori Sjöroos, joka on yksi tunnetuimpia tuottajia ja lauluntekijöitä Suomessa. Jori Sjöroos on tehnyt itse kaikki Magentan kappaleet sekä soittanut levyille insturemntit.4. Yakuzi Pato

"Yakuzi Pato on noin viiden nuoren miehen rytmiorkesteri. Instrumentaali-äänimaisemat luodaan kera akustisten kitaroin, bassoin ja perkussioin, maustaen pelkistettyä tunnelmaa kellopelein ja analogimallintavilla muljuttimilla."

Bändin Facebook sivulle pääset tästä!


Sekä pari soundcloud linkkiä, koska kyseisiä yhteitä ei löydy youtubesta! Jos blues kolahtaa, niin kannattaa tsekata ehdottomasti tsekata turkulainen yhtye nimeltä The Bluesbakers! Klikkaa nimeä päästäksesi kuuntelemaan :---) Ei kommentteja: