perjantai 4. joulukuuta 2015

Food & Fun Turku 2015
Tämä postaus poikkeaa hieman aiemmista postauksistani koska tapahtuma- ja ruokakuvaus on minulle vielä aika vieras osa-alue. Halusin kuitenkin jakaa myös teille nämä kuvat nähtäväksi ja kertoa mitä olen puuhastellut tässä syksyn aikana. Osallistuttiin mun kämppiksen Miskan kanssa Food & Fun (click!) - tapahtumaan valokuvaajan roolissa. Itse tapahtuma kesti 4 päivää, jonka aikana kuvattiin 9 baaria/ravintolaa (sekä erinäisiä Food & Fun - tapahtumia ennen itse tapahtumaa sekä myös kyseisen festareiden aikana). Tapahtumassa oli mukana 12 ravintolaa ja 7 cocktailbaaria, joista mulle ja Miskalle nakitettiin kuvattavaksi E.ekblom, Hus Lindman, Karu, Kaskis, Pinella, Tiirikkala ja Ravintolalaiva Cindy. Kyseessä on siis kansainvälinen hyvän ruoan festivaali joka kokoaa ruoan rakastajat ympäri Suomea Turkuun maistelemaan menuita jotka vierailevat huippu keittiö- ja baarimestarit ovat laatineet yhdessä suomalaisten fine dining ravintoloiden ja baarien kanssa. Vierailijat luovat oman 4 ruokalajin menun saariston parhaista raaka-aineista. Oman maan makuja saa myös tuoda mukanaan mutta paikallisuus ja tuoreus ovat pääroolissa tapahtumaviikolla. Vierailevia kokkeja tuli tänä vuonna Norjasta, Islannista, USA:sta, Italiasta, Espanjasta, Virosta, Ruotsista, Tanskasta ja Venäjältä asti. Keittiömestareille sekä baarimestareille on omat kilpailunsa jossa ratkaistaan vuoden 2015 Food & Fun turku tekijät, mutta kilpailu ei kuitenkaan ole tapahtumassa pääosassa. Tänä vuonna voittajaksi valittiin ravintolapuolelta Kaskis ja cocktailpuolelta Bar4. Kyseinen tapahtuma järjestettiin nyt toista kertaa ja voin suositella jokaiselle pistämään tämän etukäteen ylös jo ensi vuoden syksyä varten, koska jos arvostat hyvää ruokaa ja juomaa, niin tämä on koettava! Pääsimme myös Miskan kanssa Food & Fun - festareiden loputtua ja kiireen rauhotuttua maistelemaan menuja erinäisissä fine dining ravintoloissa ja voi pojat, en ole ikinä syönnyt niin hyvin! Omiin suosikkeihin kuului Karu (aivan järjettömän hyvää sushia ja erityismainintana mitä mukavin henkilökunta), Kaskis (aivan järjettömän hyviä ja raikkaita erilaisia makuja), Smör ja Tintå (aina yhtä hyvä - kaupungin maukkaimmat pizzat sekä yksiä parhaita pihveitä joita olen syönnyt).

Olen iloinen että itsekin olen päässyt tapahtuman myötä tutustumaan erilaiseen ruokakulttuuriin ja Turun ravintolatarjontaan. Voin kyllä lämpimästi suositella kaikille samaa. Hinnatkaan ei ole mun mielestä mitenkään liian pahoja kukkarolle. Itse tapahtumaviikko oli huikea ja vaikka päivät olivatkin pitkiä se ei haitannut yhtään koska päästiin tapaamaan mitä mukavimpia huippukokkeja ja baarimestareita, maistelemaan mitä ihanimpia ruokia ja cokctaileja, saatiin kutsu Islantiin vierailemaan ja päätettiin viikko mitä mainioimpiin päätösjuhliin Tiirikkalassa. Meillä jäi Miskan kanssa jopa hieman haikea olo festareiden päätyttyä, koska koko viikko oli niin mukava. 

Oliko teistä moni tänä vuonna näillä festareilla ja mitkä fiilikset teille jäi näistä? Oletteko muuten kovia ruokaharrastajia ja mitkä ravintolat ovat olleet teille erityisesti mieleen? Olisi kivaa kuulla myös teidän kokemuksista ja mielipiteistä :) Myös vieraiden paikkakuntien ravintoloista saa vinkkailla.
  

4 kommenttia:

annieveliina kirjoitti...

Ihan törkeen hyviä kuvia!! Just kyllä mun makuun nämä :)

Jelena kirjoitti...

jeee, kiva kuulla! kiitos :)

Helene kirjoitti...

Näitä kuvia olisi voinut vaan selailla ja selailla, ihania!
Tunnelma välittyi jotenkin todella hyvin ja näistä tuli tosi hyvälle tuulelle (ja vähän nälkäiseksi).
Ehkä juuri se, ettei tämäntyyppisiä kuvia juurikaan blogimaailmassa näe, teki vaikutuksen :)

ssvante kirjoitti...

näl

ääh